15% sleva na veškerý nábytek s kódem EXPEDO15

Topper zajistí komfort a ochrání matraci

Matrace dostává pořádně zabrat v průběhu celého roku. Nasává pot, snadno se znečistí a vlivem častého používání se může i proležet. Prodloužit její životnost přitom není vůbec složité. Stačí si jen pořídit kvalitní topper, který nejen že ochrání jemný potah matrace, ale současně vytvoří pohodlnou horní vrstvu zajišťující dokonalý a ničím nerušený spánek.

Topper zajistí komfort a ochrání matraci

Co je to topper a proč ho mít

Topper je označení pro svrchní matraci vysokou kolem 5 centimetrů, která se k běžné matraci připevňuje pomocí elastických pásků. Topper má dvě hlavní funkce, a to ochrannou a komfortní. Vzhledem k tomu, že hlavní matraci překrývá, chrání ji před zašpiněním i mechanickým poškozením. Současně zlepšuje užitné vlastnosti matrace. Jednak ji vyvýší, a tak se na postel lépe ulehne, jednak zlepší ergonomii důležitou pro zdravý spánek.

Toppery mají vnitřní výplň z pěny, která je měkká, poddajná a příjemná na dotek. Kvalitní toppery mají dobré ortopedické vlastnosti a jejich používání si chválí i ti, kteří měli dříve problémy s usínáním nebo častým probouzením během noci. Při výběru topperu se zaměřte na tloušťku i materiál, ze kterého je vyroben. Cenově dostupné modely mají vnitřní výplň z PUR pěny, ty nejdražší pak z paměťové pěny, která reaguje na teplo.

Rozdíl mezi topperem a chráničem matrace

Chrániče matrací mají jediný úkol, a to ochránit kvalitní pohodlnou matraci před znečištěním a poškozením, a tedy prodloužit její životnost. Jsou velmi tenké a dají se prát v pračce. Standardně se vyrábí z bavlny, existují však i nepromokavé chrániče matrací. Ty jsou vhodné do postelí malých dětí nebo osob trpících inkontinencí. O žádné zvýšení komfortu při spánku u nich však nemůže být řeč.

Vedle obyčejných chráničů matrací se vyrábí zmiňované toppery, které můžeme považovat za jejich luxusní obdobu. Kromě samotné ochrany přináší další oceňované funkce, díky kterým se investice rozhodně vyplatí.

Díky topperu se vyspíte i na méně kvalitní matraci

Říká se, že kvalitní matrace je pro zajištění zdravého a ničím nerušeného spánku zásadní. Opravdu tomu tak je. Přesto je možné alespoň částečně vyřešit problém s nekvalitní matrací pořízením svrchní matrace (topperu), která vytvoří několikacentimetrovou měkkou a pohodlnou vrstvu. Topper využijete také jako dočasné řešení pro překrytí staré nevzhledné matrace, která je proležená a má nejlepší léta za sebou. Až si pořídíte novou a kvalitnější matraci, topper snadnou využijete i na ni. Nemusíte se bát, že by vám zůstal ležet ve skříni nevyužitý.

119859i.jpg (162 KB)

Během života měníme své návyky i potřeby

Možná jste si před nějakou dobou záměrně pořídili tvrdší matraci, abyste se do postele příliš nepropadali a měli narovnané tělo. Říkáte si, jak je možné, že vám dříve tvrdá postel vyhovovala, ale dnes se na ni dobře nevyspíte? Lidské návyky i tělesné potřeby se mohou v delším časovém horizontu proměňovat, vliv na to má například i změna tělesné hmotnosti. Tento problém hravě vyřešíte právě umístěním topperu, který na vaší tvrdší matraci vytvoří příjemnou měkkou vrstvu.

8 důvodů, proč si pořídit topper

Pořád nevíte, jestli je pro vás topper správnou volbou? Důvodů, proč se investice do něj vyplatí, je spousta. Vybrali jsme pro vás 8 nejvýznamnějších:

  • Toppery prodlouží životnost drahé matrace.
  • Díky topperu bude pohodlí při ležení srovnatelné s o řád dražšími matracemi.
  • Toppery jsou vhodné na nové i staré tvrdé matrace, které změkčí.
  • Svrchní matrace zlepší hygienickou úroveň vašeho lůžka.
  • Výška postele se zvětší o několik centimetrů, a tak bude uléhání pohodlnější.
  • Topper snadno sundáte a využijete na jakoukoliv postel.
  • Kvalitní toppery se přizpůsobí vašemu těla.
  • Pohodlí svrchní matrace ocení i vaše hosté, kteří přespí na rozkládací pohovce.

Pořiďte si správný rozměr topperu

Na trhu narazíte na toppery různých rozměrů určené pro připevnění na jednolůžkové i dvojlůžkové postele. Pro jednolůžkové se vyrábí toppery 70x200, 80x200, 90x200, případně i 100x200. Chcete-li pořídit svrchní matraci pro manželskou postel, pořiďte si topper 140x200, 160x200, 180x200 nebo velkorysý 200x200.

Majitelé dvojlůžkových postelí, kteří používají dvě samostatné matrace, si často stěžují na předěl uprostřed postele. I tento problém vyřešíte pořízením svrchní několikacentimetrové matrace. Například dvě samostatné matrace 90x200 jednoduše překryjete jedním topperem 180x200, a tak dosáhnete celistvé komfortní plochy bez jakéhokoliv předělu.

Toppery tvoří horní vrstvu postele typu boxspring

Svrchní pěnovou matraci si můžete pořídit samostatně, u mnoha kvalitních postelí je však zahrnuta ve standardním vybavení. Toppery jsou nedílnou součástí většiny vysokých postelí typu boxspring, které jsou pro svůj luxusní vzhled a maximální pohodlí stále oblíbenější. Vyznačují se svou výškou, která je daná vyvýšenou konstrukcí, velkorysou matrací a několikacentimetrovým topperem. Pokud se porozhlížíte po zbrusu nové posteli, díky níž bude každá noc opravdovým zážitkem, sáhněte po kontinentálním boxspringu. Uvidíte, že jiný typ postele už chtít nebudete.

Pořiďte si jednu z mnoha typů kvalitních postelí, jejichž součástí je i svrchní matrace (topper). Z naší rozsáhlé nabídky si postel svých snů bezpochyby vyberete.

postele s topperem

Sdílet článek na:
Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek