15% sleva na veškerý nábytek s kódem EXPEDO15

Tipy pro stolování na zahradě

Vychutnejte si teplé večery na zahradě nebo terase plnými doušky. Přinášíme vám netradiční tipy na stolování pod širým nebem. Ať už si budete užívat stolování ve dvou nebo s partou kamarádů důležité je vysoké pohodlí pro všechny. Zapůsobit na návštěvu můžete i neformální večeří či obědem na zahradě. Inspirujte se.

Tipy pro stolování na zahradě

Pohodlí na prvním místě

Trendem posledních několika let je přemístění obývacího pokoje ven na terasy či do otevřených zahrad. Pocit vysokého komfortu si dnes nechceme odpírat ani venku během stolování. Díky zahradnímu nábytku se tyto sny stávají skutečností. Nábytek je často skladný, také se dá využít v zimní zahradě.

Základem pro venkovní stolování je stabilní a prostorný jídelní stůl. Může být z různých materiálů či jejich kombinací. Často se využívá kovový nebo masivní nábytek. Dnes není výjimkou ani přírodní či syntetický ratan, který je vysoce odolný vůči změnám počasí.

ratan furnitu.jpg (102 KB)

Stůl doplňte o židle nebo křesla v podobném designu. Nezapomeňte na podsedáky nebo deky, které změkčí posezení a během dlouhých nocí zahřejí. Oblíbené jsou celé zahradní jídelní sestavy. Ty jsou vyrobeny z materiálů určených k venkovnímu použití, jsou odolnější a pevnější.

Stylová neformální večeře

I neformální večeře může být stylová! Správně zvolené doplňky dodají i běžné večeři špetku významnosti. Na klasické bavlněné nebo plastové ubrusy raději zapomeňte. Sáhněte po stylovém prostírání, běhounech nebo látkových či papírových ubrouscích.

akce_2.png (83 KB)

Neformální večeře se od té formální liší v několika bodech. Mezi největší rozdíl patří počet příborů, sklenic, ale také ležérní oblečení hostů a hostitelů. Na venkovním jídelním stole stačí základní příbory, skleničky na vodu nebo alkoholické nápoje, ubrousky, ale také drobné dekorace.

Váza s čerstvě natrhanými květinami na stole nesmí chybět. Stejně jako svícny, které využijete s přicházejícím večerem. Stylově působí džbán s míchaným chlazeným nápojem, čerstvými bylinkami a limetkou.

pled.jpg (113 KB)

V barvách léta

Barevná paleta se letos nese v jemných pastelových tónech. Ty podtrhují uvolněnou náladu a podporují venkovní klid. Pestré tóny nechte vyniknout na malých plochách, jako jsou textilní doplňky, jídelní soupravy nebo rostliny.

Zahradní nábytek z přírodních materiálů můžete sladit s plédem v kari odstínu. Vedle nešlápnete ani s tmavě zelenou nebo starorůžovu. Barevné kvetoucí keře a stálezelené rostliny dodají venkovnímu stolování tu správnou atmosféru.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek