Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

S čím sladit modrou sedačku v obývacím pokoji?

Markéta Etrychová
28.11.2022

Víte, že modrá barva působí i na naši psychiku? Zahání nepohodu, stres a dokáže si poradit také s nespavostí. Doplňky v modrých tónech dodávají interiéru na hravosti a lehkosti. Syté tóny modré působí luxusně a vznešeně. To je jen několik důvodů, proč sáhnout po modrých doplňcích a nábytku. Poradíme vám, s čím sladit modrou sedačku tak, aby pokoj působil útulně.

S čím sladit modrou sedačku v obývacím pokoji?

Dřevěný konferenční stolek

Dřevo obecně dodává interiéru pocitové teplo. Skvělého dojmu docílíte tmavě modrou sedací soupravou v kombinaci s dřevěným konferenčním stolkem v tmavším odstínu. Konkrétně zvolte dekor dub wotan či ořech. Vedle nešlápnete ani s kovovými prvky. Jedinečně vypadá modrá sedačka v kombinaci se stolkem ze dřeva a kovu. Světle modrou sedačku slaďte se světlým dřevem, nejlépe dekorem světlého dubu.

228550.jpg (185 KB)

Konferenční stolek NISAN v dekoru dub wotan

Hořčicově žluté křeslo

Spojení modré a žluté působí jako stylová dvojice, která vnese do prostoru špetku optimismu. Vylaďte obývák s modrou sedačkou k dokonalosti pomocí žlutého křesla. Oblíbený je tón hořčicové. Vybrat však můžete také zářivě žlutou, barvu roku 2021, odstín Illuminating. Trendem jsou křesla typu ušák.

213462.jpg (174 KB)

Čalouněné křeslo TORA typu ušák ve žluté barvě

Šedý koberec

Dvojice modré i šedé stále funguje. Kombinace těchto barev potěší spíše mužskou část populace. Právě proto modrou a šedou rozzáří žluté křeslo nebo barevné dekorace. Modrou sedačku se žlutým křeslem doplňte o světle šedý koberec. Kusové koberce jsou moderní záležitostí v mnoha domovech. Do obýváku před sedací soupravu zvolte klidně koberce s dlouhým vlasem.

220609.jpg (149 KB)

Sedací souprava VESUV v modré barvě v kombinaci s šedým kobercem

Barevné dekorační polštářky

Aby obývák s modrou sedačkou nepůsobil fádně, myslete na doplňky. Dekorační polštářky v pastelových barvách snadno sladíte s tmavě i světle modrou barvou. Obecně k modré sedačce doporučujeme polštářky ve žluté, růžové či šedé barvě. Skvěle vypadají i různé odstíny modré. Vhodné jsou také dekorační polštářky s jemným motivem či geometrickými tvary.

 sofa.png (528 KB)

Lampa ve zlaté či černé barvě

Stojací lampa nesmí v žádném obýváku chybět. Jedná se především o funkční doplněk, který doplní hlavní svítidlo místnosti. K modré sedací soupravě či pohovce zvolte stojací lampu v černé barvě. Ideální do skandinávsky či industriálně laděného domova. Moderní styl bydlení doplňte o stojací lampu v barvě zlaté. S tmavě modrou vznikne jedinečný kontrast a pokoj bude působit honosně.

229818.jpg (19 KB)

Černá stojací lampa COLITO

Nejoblíbenější modré sedací soupravy a pohovky

  1. Prostorná sedací souprava VESUV do tvaru U

220609.jpg (149 KB)

         2. Rozkládací sedačka JACOBS do U v modro černém provedení

220613.jpg (164 KB)

            3) Modrá sedací souprava VESUV do L

220354.jpg (188 KB)

            4) Celočalouněná sedačka VERONA do tvaru U

137880.jpg (163 KB)

            5) Rozkládací pohovka LISA s úložným prostorem

103915.jpg (124 KB)

 

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek