DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na objednávky vytvořené od 10. do 21.4. na VŠE | Nakupujte TEĎ!

Relax na balkoně: Jak na útulný balkon v 5 krocích

Jiří Neužil
12.8.2021

Připomíná váš balkon spíše skladiště krabic nebo sušárnu prádla? Věřte, že i pár metrů čtverečních může vypadat skvěle. Vytvořte si své vlastní útočiště, prostor pro relax a odpočinek. Dokonalý balkon nebo terasu máte na dosah. Poradíme vám, jak na útulný balkon v 5 krocích.

Relax na balkoně: Jak na útulný balkon v 5 krocích

Krok 1: Zvolte si oblíbený styl

Pečlivě promyslete, jak by měl váš vysněný balkon vypadat. Toužíte po útulném boho stylu či spíše skandinávské moderně? Možná byste se v městské džungli rádi obklopili uklidňující zelení a spoustou rostlin. Nebo zkrátka jen chcete jednoduchý moderní balkon snadný na údržbu? Ať už se rozhodnete jakkoliv, výběr stylu je velmi důležitý. Díky tomu bude prostor působit vizuálně uceleně.

Krok 2: Vezměte to od podlahy

Nová balkonová podlaha dokáže zázraky. Zkuste vyměnit klasické venkovní obklady za dřevěnou podlahu. Speciální WPC desky vyrobené ze směsi dřeva a plastu jsou ideálním řešením. Podlaha bude navíc na dotek mnohem příjemnější a pocitově teplejší. WPC materiál se navíc svojí odolností vyrovná nejkvalitnějším dřevěným podlahám.

Na dřevěnou podlahu klidně položte kusové dekorační koberce. Rozdílem budete více než překvapení a váš balkon dostane zcela novou tvář.

218522.jpg (56 KB)

 

Krok 3: Sáhněte po odolném balkonovém nábytku

Při volbě balkonového nábytku pamatujte zejména na kvalitu použitých materiálů. Venkovní nábytek bude dennodenně vystavován ostrému slunci, větru a často také dešti. Oblíbenými materiály jsou dřevo, plast, polyratan nebo hliník.

Ať už sáhnete po jakémkoliv z těchto materiálů, nezapomeňte na detaily. Malou pohovku z polyratanu nebo nábytek z palet zkuste doplnit o relaxační polštáře. Povlaky na paletové polštáře jsou často z pevných materiálů odpuzujících vodu. Náhlá letní přeháňka vás tedy nemusí trápit. Při večerním balkonovém posezení jistě oceníte také hřejivé plédy.

Z dobře zastřešeného balkonu je možné vytvořit téměř druhý obývák. Klidně na něj umístěte krásné relaxační čalouněné křeslo.

pexels-photo-5554796.jpeg (326 KB)

Krok 4: Bez zastínění ani ránu

V parných letní dnech se bez zastínění balkonu neobejdete. Na výběr máte hned z několika variant. Osvědčenou klasikou je slunečník. Jeho výhodou je snadná manipulace a možnost přesouvání podle potřeby.

Estetičtějším řešením je sluneční plachta. Stačí ji upevnit k zábradlí a jedné ze stěn balkonu. Plachta vám poskytne nejen vytoužený stín, ale také více soukromí. Nejpohodlnější možností, jak se před horkým sluncem ukrýt, jsou však balkonové markýzy. Ty vás navíc ochrání i před deštěm. Díky tomu si tak můžete váš balkon užívat prakticky pořád.

Krok 5: Využijte prostor stěn i zábradlí

Nemáte místa nazbyt, ale chcete na balkon umístit i další bytové prvky než jen venkovní nábytek? Využijte efektivně každý centimetr. Opravdu každý. Stěny balkonu, zábradlí nebo klidně i strop. To vše jsou prostory, které se dají také skvěle využít.

Balkonové zábradlí se perfektně hodí pro umístění truhlíků na květiny nebo bylinky. Stejně dobře můžete využít i stěny, na kterých lze snadno vytvořit originální vertikální záhony. Stěny se skvěle hodí i k zavěšení skládacího stolu, židlí nebo lavic. Ušetříte tak mnoho cenného prostoru. Třeba pro vaše velké pokojové rostliny, které čerstvý vzduch také uvítají.

Strop je ideálním místem pro závěsné květináče nebo doplňkového osvětlení. Solární lampy a světelné řetězy vykouzlí originální útulnou atmosféru pro dlouhé letní večery.

 

Tak co? Už víte, jak bude vypadat váš relax na balkoně? Inspirujte se našimi 5 kroky k útulnému balkonu a dejte nám vědět, jak to dopadlo!

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek