DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na objednávky vytvořené od 10. do 21.4. na VŠE | Nakupujte TEĎ!

Praktické tipy při zařizování malého bytu

Lámete si hlavu nad tím, jak zařídit malý byt? Věřte, že bydlení v garsonce nemusí znamenat ústupky ve vašich představách o stylu a designu bydlení. Málo prostoru nutně neznamená velké komplikace s jeho vybavováním.

Praktické tipy při zařizování malého bytu

Chce to jen trochu kreativity a hodně plánování. A také několik praktických zásad, které vám se zařizováním bytu pomohou. Dnes jsme pro vás těchto tipů připravili celkem šest. Věřte, že vás nejen správně nasměrují, ale také inspirují. Pohodlně se usaďte a začtěte se...

Tip č.1: Chytrá dispozice malého bytu je základ

Pokud se chystáte vaši garsonku kompletně zrekonstruovat, dejte si záležet na jejím dispozičním řešení. Nápadů na rozdělení prostoru můžete mít dostatek. A ačkoliv vám mohou přijít v danou chvíli skvělé, ne vždy jsou pro malý byt vhodné.

O ideální dispozici malého bytu se raději poraďte s profesionály. Interiéroví designéři nebo architekti se s malými prostory potýkají čím dál častěji. Otázkou “Jak rozdělit malý prostor?” je tedy určitě nezaskočíte. Je více než pravděpodobné, že vám navrhnou řešení, které by vás samotné vůbec nenapadlo.

studio.jpeg (250 KB)

Tip č.2: Pusťte do prostoru světlo a vzdušnost

Zejména starší jednopokojové byty bývají zbytečně členěné nejrůznějšími příčkami. Ty jen blokují přirozené světlo a prostor působí necelistvě. Nebojte se proto staré příčky zbourat. Běžně se dnes propojují například kuchyňské kouty s jídelnou a obývacím pokojem. Propojením těchto zón získáte velmi moderní a vzdušný prostor.

Rozdělení malého bytu je velmi delikátní záležitostí. Většinou platí, že čím méně je prostor členitý, tím lépe pak působí. Zónu na spaní je naopak vhodné oddělit od ostatního prostoru téměř vždy. I v malém bytu můžete vykouzlit privátní ložnici. Poradit si ale nechte opět od zkušených designérů. Nikdy nerozdělujte prostor vysokou skříní. A už vůbec ne na úkor přirozeného světla z oken.

Tip č.3: Sjednoťte styl interiéru

V malém bytě je potřeba dbát na každý detail. Nezaplňujte ho proto zbytečně nábytkem v různých barvách a dekorech. Pokud nevíte, od čeho se “odrazit”, vezměte to od podlahy. V případě, že je podlaha dostatečně výrazná, dejte se cestou minimalistického designu, barev i materiálů. Kuchyňské a jídelní zóny vybírejte raději ze sektorových malých kuchyní, které budete moci případně přizpůsobit prostoru.

140059i.jpg (156 KB)

Tip č.4: Na výběru barev v interiéru záleží!

Pamatujte, že tmavé barvy prostor opticky zmenšují a činí ho ještě více stísněným. Volte tedy spíše světlejší odstíny barev. Pozor, světlá však nemusí znamenat studenou. Právě naopak. Teplé a veselé barvy malou místnost perfektně rozzáří!

Tip č.5: Volte praktický a víceúčelový nábytek

Jednou z vychytávek do malého bytu může být vhodně zvolený nábytek. Vybírejte vždy takové kousky, které vám poslouží při vícero příležitostech. Typickým příkladem je rozkládací pohovka. Pokud si pořídíte opravdu kvalitní gauč, odpadá problém s umístěním postele. V současné době již snadno pořídíte malé sedačky z kvalitních nadstandardních materiálů, které jsou uzpůsobené pro každodenní spaní. Pohovku pak můžete doplnit o vhodně ladicí křeslo.

136081i.jpg (131 KB)

Dalším praktickým nápadem pro malé byty jsou posuvné dveře. Potřebují jen minimum místa, vypadají ale skvěle. Vybírat můžete opět z mnoha dekorů dřeva a dalších materiálů. Díky posuvným dveřím ušetříte prostor například pro velkou šatní skříň. Nejlépe uděláte, pokud zvolíte vysoké skříně od podlahy až ke stropu. Tento trik opět napomůže ke sjednocení vzhledu místnosti.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek