DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na objednávky vytvořené od 10. do 21.4. na VŠE | Nakupujte TEĎ!

Nábytek na balkon – zařiďte si oázu klidu

Je tu léto a s ním i příjemné vlahé večery. Co může být lepšího, než večerní posezení se sklenkou a výhledem na večerní oblohu. Byt s balkonem je zkrátka obrovskou výhrou. Rádi byste si také zařídili svoji venkovní oázu klidu a pohody? Poradíme vám, na co se při výběru balkonového nábytku zaměřit.

Nábytek na balkon – zařiďte si oázu klidu

Odolnost vůči rozmarům počasí

Design balkonového posezení je samozřejmě důležitý. Zaměřte se ale také na jeho kvalitu a provedení. Materiály by měly být dostatečně odolné, aby zvládly i celodenní pobyt na slunci, déšť nebo ostrý vítr. To vše by měl balkonový nábytek vydržet.

Kvalitní balkonový set vám může spolehlivě sloužit i několik let. Velmi oblíbeným materiálem je lehký a odolný hliník. Vyrábějí se z něj jak elegantní židle na balkon, tak i stoly. Klasika, s níž nemůžete šlápnout vedle, je dřevěný nábytek. Při výběru venkovního posezení ze dřeva ale dávejte pozor na použitý materiál a jeho povrchovou úpravu. Jedině nábytek z kvalitního a tvrdého dřeva odolá vlhkosti a nezmění časem svoji barvu.

133855.jpg (203 KB)

Trendy polyratan – už jste o něm slyšeli?

Kromě tradičního dřeva a hliníku je tu ještě polyratan. Ten se svým proutěným vzhledem podobá běžnému přírodnímu ratanu. Jeho vlastnosti jsou však dost odlišné.

Polyratan, neboli umělý ratan, je moderním materiálem. Při výrobě venkovního nábytku se těší stále větší oblibě. Důvodů je celá řada. Mezi jeho hlavní výhody patří zejména:

  • nadprůměrná odolnost materiálu a snadná péče
  • odolnost vůči přímému slunečnímu záření, dešti, větru i teplotním výkyvům
  • šetrnost k životnímu prostředí a 100% recyklovatelnost
  • mimořádný komfort a luxusní vzhled

Zapojte svoji kreativitu

Při zařizování venkovního prostoru popusťte uzdu své tvořivosti. Pokud vám to prostor dovoluje, vytvořte si na balkonu originální posezení z palet. Chytře vyřešený nábytek z dřevěných palet splňuje všechny zmiňované požadavky na odolnost, funkčnost i pohodlí. Navíc je to skvělý designový kousek.

Na velkém balkonu nebo terase se bude sedačka z palet náramně vyjímat. Výroba přitom není nijak složitá. Chce to jen trochu zručnosti. Víte, jak takovou sedačku z palet vyrobit?

Pro maximální pohodlí pak stačí pohovku doplnit paletovými polštáři. Nabídka je široká a vybírat lze z mnoha barev i materiálů. Sety paletových polštářů mají čalounění z pevné a odolné tkaniny, některé potahové textilie dokonce odpuzují vodu.

219422.jpg (226 KB)

Pohodlí je základ

Stylový nábytek je nutností. Stejně tak je však důležité i dostatečné pohodlí. Koneckonců, na balkoně si chcete hlavně odpočinout a načerpat novou energii. Zaměřte se proto také na kvalitní polstrování venkovního nábytku. A pokud nechcete při každé letní bouřce posezení i s polštáři rychle uklízet, volte rychleschnoucí materiály, kterým nadměrná vlhkost nevadí.

pexels-photo-1230665.jpeg (216 KB)

 

Shrnutí na závěr – 5 pravidel při zařizování balkonu

  1. Balkon si předem pečlivě přeměřte. Až poté zvolte styl a design nábytku.
  2. Vybírejte kvalitní materiály s vysokou odolností proti povětrnostním vlivům.
  3. Dejte přednost omyvatelným materiálům, které se snadno udržují.
  4. Nezapomeňte na dekorace, které balkon zútulní.
  5. A hlavně – myslete na své pohodlí a vytvořte si z balkonu vaši osobní oázu klidu!
Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek