DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na objednávky vytvořené od 10. do 21.4. na VŠE | Nakupujte TEĎ!

Lofty: Bydlení i životní styl

Loftové bydlení vzniklo v 50. - 60. letech minulého století. V přesném překladu loft znamená podkroví nebo půda, ale také horní otevřené patro továrny. Představuje bohémské bydlení v původně průmyslových objektech jako jsou staré továrny, vodárenské věže, haly či nádraží. Poznejte velkoprostorové bydlení zblízka společně s námi.

Lofty: Bydlení i životní styl

Co je loft?

Lofty původně nebyly určené pro bydlení. Jejich majitel přestavěl často průmyslový prostor na obyvatelný a vzdušný byt. Setkáte se s lofty v mnoha podobách, nejčastěji jde o průmyslové haly a staré fabriky, výjimkou nejsou ani hvězdárny, mlýny, staré pivovary a trafostanice či doky.

Industriální styl provází snad všechny loftové byty. Kovové prvky v kombinaci s černou a bílou barvou vnáší loftům charakteristický nádech. Otevřené a do detailu promyšlené prostory jsou často inspirovány i původní podobou a využitím budovy. Staré průmyslové stavby se během citlivé rekonstrukce promění i v několik bytových jednotek.

loft.jpg (74 KB)

Charakteristické znaky loftového bydlení

Vysoké stropy, prosklené stěny nebo neopracované zdi. To vše dokonale charakterizuje bydlení v loftech. Atypické bydlení je ideální pro milovníky nevšedního stylu bydlení. Vysoké stropy a otevřené vzdušné prostory ocení především kreativní povahy.

Obývací pokoje jsou obrovské s atributy průmyslového prostředí. Součástí bývají kožené prostorné sedací soupravy a dřevěné či kovové stolky a regály. S nábytkem opatrně, dbejte na zachování vzdušnosti. Stěny ponechte v původním designu. Na podlahách naleznete betonové stěrky a kusové koberce.

Dominantou jsou elektrické rozvody, které vedou po povrchu obnažených cihlových zdí. Ve velké pracovně nesmí chybět prostorné ocelové knihovny.

Místo pro spaní naleznete nejčastěji v tzv. ložnicovém patru. Vlastníci loftů tím využijí prostor na maximum. Vysoký strop rozdělí nižším patrem, kde vznikne další místnost ve výšinách. Ideální pro ložnici, pracovnu nebo dětský pokoj starších dětí.

loft high roof.jpg (82 KB)

Nevýhody loftových bytů

Největší nevýhodou loftových bytů je špatná akustika. Do prostoru často pronikají hlasité zvuky z okolí. Což na původní využívání prostoru nemělo velký vliv. Otevřený prostor bez příček vám nezajistí mnoho soukromí. Lofty jsou právě proto oblíbené u svobodných bohémů nebo párů bez dětí. Poslední nevýhodnou je vytápění. Únikům tepla se v těchto původních stavbách nedá stoprocentně zamezit. Neopracované zdi a původní okna přece jen nesplňují současné normy na moderní bydlení.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek