DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na objednávky vytvořené od 10. do 21.4. na VŠE | Nakupujte TEĎ!

Levné manželské postele do 15 000 Kč

Sháníte novou manželskou postel s omezeným rozpočtem? Přinášíme vám 6 tipů na pohodlné čalouněné i dřevěné postele do 15 000 Kč. Poradíme vám, jakou velikost postele zvolit, a na co před výběrem nové postele myslet.

Levné manželské postele do 15 000 Kč

Velikost manželské postele

Ještě před výběrem manželské postele je důležité zvážit velikost postele, ale i velikost místnosti, ve které bude umístěna. Standardní velikostí dvoulůžkových postelí je rozměr 180 x 200 cm, velmi často se setkáte s velikostí 160 x 200 cm nebo 200 x 200 cm.

Postel 160 x 200 cm

Rozměr dvoulůžkové postele 160 x 200 cm je ideální do menších ložnic. Velikost umožňuje klidný spánek pro obě dospělé osoby. Do postelí o šířce 160 cm, doporučujeme 2 matrace 80 x 200 cm nebo jednu velkou 160 x 200 cm. V tomto případě dbejte na výběr, protože každý z páru může mít jiné požadavky na tuhost.

Postel 180 x 200 cm

Dvoulůžko 180 x 200 cm se řadí mezi standardy v českých domácnostech. Ideální do středně velkých ložnic. Díky své šířce poskytuje dostatek prostoru pro dvě dospělé osoby. Společně s velikostí 160 x 200 cm patří mezi nejprodávanější manželské postele. Do dvoulůžek 180 cm širokých doporučujeme 2 matrace 90 x 200 cm.

Postel 200 x 200 cm

Královské dvoulůžko neboli postel 200 x 200 cm. Velice prostorné postele o šířce 200 cm jsou ideální do velkých a vzdušných ložnic a pro náročné spáče. Do těchto postelí můžete použít 2 matrace 100 x 200 cm nebo jednu velkou.

Výška postele – snadný test

Nejvhodnější výšku postele určíte jednoduchým testem. Sedněte si na okraj postele, tak aby obě chodila byla položena na zemi. V této pozici by mělo koleno svírat úhel 90°

Obecně se doporučuje minimální výška kolem 50 cm pro dospělého zdravého člověka. Ideální je však o něco vyšší, 60 – 70 cm. Zejména pro těhotné, seniory nebo osoby trpící vysokým tlakem či problémy s pohybovým aparátem.

Vrchní ochranná matrace - topper

Krycí matrace neboli topper je nejvrchnější část postele, zmírňuje tlak a zvyšuje spací plochu až o 5 cm. Součástí topperu je zipem opatřený potah, který lze vyprat. Krycí matrace zvýší hygienu lůžka, sjednotí přechody a nerovnosti povrchu. Díky nízké váze ho jednoduše vyvětráte a udržíte v čistotě. Toppery lze koupit samostatně, někdy jsou součástí postele, nejčastěji u čalouněných a boxspring typů.

TIP: Přečtěte si článek „5 tipů pro výběr nové matrace“ a vyberte si tu správnou přímo pro vás

Čalouněná postel LAKE 2

Moderní design a jednoduché linie charakterizují postel LAKE. Komfortní spaní zaručí zabudovaná matrace potažená bílou látkou. Úložný prostor tvořen za pomocí mechanického otevíraní z boku. Matrace položena na dřevěném rámu a je tvořena pružinami bonell s PUR pěnou. Vybírat můžete ze široké nabídky barev a velikostí spacích ploch. Topper není součástí postele.

207509.jpg (194 KB)

 

Manželská postel DOTA

Součástí postele DOTA je rošt a zabudovaná deska s nočními stolky. Postel je vyrobena z lamina a vršek desky zdobí záhlavník. Máte-li zájem o celý set, navolte si v konfiguraci matraci. Velkou výhodou jsou dva úložné prostory v podobě zásuvek. Výška postele bez čela je 46 cm, dle toho zvolte optimální výšku matrace. Přírodní dekor se šedohnědými částmi vypadá vkusně a elegantně.

150792.jpg (105 KB)

 

Čalouněná postel Boxspring ISLAND

Součástí moderní postele je kvalitní rošt a pružinová matrace o střední tuhosti H3. Postel stojí na nožičkách o výšce 6 cm. Potažena je na dotek příjemnou látkou Cosmic. Vybírat můžete z několika barevných variant a rozměrů. Zvolit si můžete variantu s topperem nebo bez topperu, který ochrání zabudovanou matraci a zvýší hygienu celého lůžka.

207563.jpg (128 KB)

 

Postel z masivu STUDY

Postel z masivu STUDY je vyrobena z borovicového dřeva opracovaného do hladka. Materiál už dále není lakován. Součástí dvoulůžek jsou dvě 'páté nohy' přispívající ke stabilitě a pevnosti celkové konstrukce postele. Postel seženete za skvělou cenu společně s laťkovým roštem a matrací dle výběru. Klasické postele Study jsou oblíbené i do penzionů či ubytoven.

213307.jpg (59 KB)

 

Postel SANTOS

Postel SANTOS je vyrobena z lamina. Rošt v rámu je složen z břízových lamel, které mají výborné mechanické vlastnosti. Plynový zdvihací mechanismus roštu vám usnadní přístup k úložnému prostoru. Vysoké čelo poskytne oporu při relaxaci nebo čtení knihy. Součástí postele je pěnová matrace o výšce 8 cm. Při volbě rozměru 160 x 200 vám dodáme tyto matrace rozdělené na dvě o rozměru 80 x 200.

214138.jpg (124 KB)

 

Čalouněná postel boxspring NAOMI

Pevnost a stabilitu postele zajišťuje kvalitně zpracovaný rám postele. Zabudovaná rozdvojená matrace je vyplněná kombinací PUR pěny s bonellovými pružinami. Součástí je úložný prostor, ideální pro uložení ložního prádla. Design podtrhuje prošívané čelo u hlavy i nohou s ozdobami. Vybírat můžete z více barev, rozměrů spací plochy a pěnového topperu.

215202.jpg (103 KB)

 

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek