Láska prochází žaludkem: 3 recepty na valentýnské dezerty
Valentýnské dezerty nejsou jen pochoutkou pro Vaše chuťové buňky, ale i krásným způsobem, jak projevit lásku a péči. Ať už se rozhodnete pro elegantní Red Velvet cupcakes, romantická cheesecake srdíčka nebo lahodné Red Velvet cookies, každý z těchto receptů přinese do vašeho valentýnského dne špetku sladké radosti. Užijte si společné chvíle se svou drahou polovičkou a nechte se unášet kouzlem lásky – a sladkostí!

Red velvet cupcakes
Ingredience (na cca 12 cupcakes):
- 250 g hladké mouky
- 2 lžíce přírodního kakaa
- špetka soli
- 115 g změklého másla
- 200 g cukru krystal
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 240 ml podmáslí pokojové teploty
- 1 lžíce červeného potravinářského barviva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička octa
Na krém:
- 250 g smetanového sýra (např. Philadelphia)
- 100 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny, do které vložte papírové košíčky. V míse smíchejte mouku, kakao a sůl. V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny. Postupně přidávejte vejce a vanilkový extrakt. Do máslové směsi na střídačku vmíchejte suché ingredience a podmáslí smíchané s potravinářskou barvou. Začínat a končit byste měli moukou s kakaem. Nakonec vmíchejte ocet smíchaný s jedlou sodou. Těstem naplňte připravené košíčky do 2/3 a pečte 18–20 minut. Po upečení nechte vychladnout.
Mezitím si připravte krém. Vyšlehejte smetanový sýr s máslem, přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt. Krémem ozdobte vychladlé cupcakes a můžete je ještě dozdobit cukrovým posypem nebo jedlými srdíčky.
Cheesecake srdíčka
Ingredience (na cca 6–8 srdíček):
- 200 g máslových sušenek
- 80 g rozpuštěného másla
- 500 g krémového sýra
- 200 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150 ml smetany ke šlehání
- 200 g mraženého ovoce (maliny, borůvky, rybíz…)
Postup:
Předehřejte troubu na 160 °C a připravte si formu na pečení (ideálně silikonové srdíčkové formičky, nebo můžete použít klasickou formu a srdíčka vykrojit). Sušenky rozdrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs vtlačte na dno formiček jako základ. V míse vyšlehejte krémový sýr s moučkovým cukrem. Postupně přidávejte vejce, vanilkový extrakt a smetanu. Na závěr vmícháme mražené ovoce. Připravenou směs nalejte do formiček a pečte 20-25 minut. Po upečení nechte vychladnout a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny. Vyklopte srdíčka z formiček a případně dozdobte šlehačkou nebo malinovým přelivem.
Red velvet cookies
Ingredience (na cca 20 sušenek):
- 150 g hladké mouky
- 20 g kakaa
- 1/2 lžičky jedlé sody
- Špetka soli
- 115 g másla
- 150 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička červeného potravinářského barviva
- 100 g bílé čokolády (nasekané na kousky)
Postup:
Předehřejte troubu na 175 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem. V míse smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem, poté přidejte vejce, vanilkový extrakt a červené barvivo. Postupně vmíchejte suché ingredience. Nakonec přidejte nasekanou bílou čokoládu. Pomocí lžíce tvořte na plech malé hromádky těsta. Mějte mezi nimi rozestupy, protože se během pečení trochu roztečou. Pečte 10–12 minut, poté nechte sušenky vychladnout.
Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.