DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na objednávky vytvořené od 10. do 21.4. na VŠE | Nakupujte TEĎ!

Kombinujte různé styly jídelních židlí u stolu

Trendem posledního roku je nevšední design. Dodejte jídelně špetku originality – kombinujte odlišné styly židlí i jednoho stolu. Ano, nebojte se moderních, ani retro kousků. Sáhněte po pastelových či výrazných tónech v kombinaci s masivem a kovem. Výsledek vás zaručeně překvapí.

Kombinujte různé styly jídelních židlí u stolu

Stejný odstín, ale jiný tvar

Jedna barva je v tomto případě dominantou jídelny. Dodržujte barevný tón pouze s drobnými odlišnostmi na všech jídelních židlích. Extravagance docílíte pomocí tvarů. Vsaďte na různě tvarované židle nebo křesla. Každá židle může být odlišná. Sjednocujícím prvkem je barva. Můžete vyzkoušet 3+1 nebo 2+2, kde vždy 3 nebo 2 židle jsou stejné a další odlišné. Záleží pouze na vašem vkusu.

Stejný tvar, ale různé barvy

Opakem předchozí možnosti je stejný tvar židle, ale jiná barva. Pokud se raději přikláníte k této variantě, pak máte hned několik možností. Jednou z nich je zvolit kontrasty nebo výrazné barvy. U jednoho stolu spolu můžou být žluté, zelené i šedé židle. Široké barevné spektrum vám poskytne inspiraci. Chcete raději umírněnější vzhled? Zvolte jeden výraznější tón a ten kombinujte s neutrálními barvami jako je béžová, bílá nebo krémová.

mix.jpg (32 KB)

Moderní a retro

Máte chuť a odvahu? Nevyhazujte staré židle z půdy a zapojte je opět do práce. Vymanit se z klasického konvenčního vzhledu jídelny je někdy obtížné. Klasické jídelní sety vás mohou časem omrzet. Právě proto vyzkoušejte kombinaci nových a starých židlí u jednoho stolu. Stačí dodržet jedno z pravidel uvedených výše. Stejná barva a jiný tvar, nebo stejný tvar a jiná barva. Klasické dřevěné židle doplňte o čalouněné nebo kovové. Vykouzlíte jedinečný celek, který vás bude těšit.

Kombinace materiálů

Kreativitě se meze nekladou. Milovníci změn se špetkou citu pro design mohou kombinovat materiály. Často se kombinují masivní jídelní židle s čalouněnými křesílky. V tomto případě jsou křesla dominantou, stačí jedno nebo dvě. Ostatní židle mohou být z masivu, kovu nebo plastu. Vyhrajte si s výběrem a kombinujte vše, co se vám líbí. Ideální kompromis pro nerozhodné.

chairs 4.jpg (24 KB)

Hlavně stylově!

Celkový vzhled jídelny přizpůsobte stylu zvolenému v jídelně a kuchyni. Pokud je jídelna součástí obývacího pokoje, snažte se myslete i na styl použitý právě v obýváku. Skandinávský prostor laďte spíše do pastelových a přírodních barev, zatímco do industriálního domova můžete sáhnout po černé nebo grafitové.

Interiér se nenese v jednoznačném stylu? Charakteristické barvy prostoru aplikujte i na jídelní židle. Hojně využívané dřevo můžete jednoduše sladit s cihlovou a krémovou barvou. Touto kombinací vznikne útulný jídelní prostor.

akce_2.png (83 KB)

Vedle nešlápnete ani s chromově zelenou, petrolejovou nebo ultramarínovou. Výraznější a syté tóny skvěle zapadnou to světlého interiéru. Oblíbený je také světlejší mátový odstín.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek