DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na objednávky vytvořené od 10. do 21.4. na VŠE | Nakupujte TEĎ!

Jaký konferenční stolek vybrat do obýváku?

Koupili jste do nového obývacího pokoje krásnou sedací soupravu přesně podle vašich představ? Perfektní! Pak už zbývá jen vybrat hezký konferenční stolek, který ji bude dokonale doplňovat. Výběr stolku ale není zdaleka tak snadný, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Konferenční stolek musí s pohovkou a dalšími prvky interiéru ladit vizuálně a zároveň i prakticky. Zkrátka tak, aby vám poskytoval maximální komfort. Pokud nevíte, jak vybrat ideální konferenční stolek, nezoufejte. V následujících 4 krocích vám poradíme, jak při výběru postupovat.

Jaký konferenční stolek vybrat do obýváku?

Krok 1: Výšku konferenčního stolku určuje sedačka

Správná výška konferenčního stolku je klíčová. Odvíjí se od ní celkový komfort, který při sezení a využívání stolku budete mít. Příliš nízký stůl dá zabrat vašim zádům, naopak zbytečně vysoký stůl by mohl bránit ve výhledu při sledování oblíbeného filmu nebo seriálu.

K určení ideální výšky stolku stačí využít jednoduchou zásadu. Deska stolu by měla být ve stejné úrovni, jako jsou sedací plochy vaší sedací soupravy, křesel či taburetů. Jedině tak budete mít vše pohodlně v dosahu. Optimální výška konferenčního stolku se obvykle pohybuje mezi 40-50 centimetry.

199683i.jpg (199 KB)

Krok 2: Jak velký stolek zvolit? Záleží na vašich návycích.

Velikost konferenčního stolku ovlivňuje více faktorů. Z estetických i praktických důvodů by měl být stůl úměrně velký k velikosti sedačky. Malý stolek a velká pohovka? To dohromady příliš nepasuje. Velikost stolku se samozřejmě odvíjí také od prostorových možností vašeho obývacího pokoje.

akce_2.png (83 KB)

Malá místnost si bude žádat celkový minimalismus. Ať už se jedná o nábytek nebo další vybavení. Zvolte tedy spíše malý či kulatý konferenční stolek, případně sadu několik menších stolků, které do sebe lze složit. Pokud míváte často hosty, chytrým řešením pro vás bude rozkládací konferenční stolek. Tento typ stolku oceníte také v případě, že jej potřebujete umístit například do odpočinkové zóny v kanceláři nebo pracovně. Díky svým rozměrům totiž v případě nutnosti pohodlně nahradí pracovní stůl.

Obecně ale nejvíce záleží na vašich preferencích a návycích. Zvažte tedy, v jaké míře stolek běžně využíváte a kolik doplňků a dalších předmětů na něj chcete odkládat. Nakonec zvolte velikost, která pro vás bude nejpraktičtější.

137847i.jpg (57 KB)

Krok 3: Nepodceňujte volbu materiálu

Volba materiálu, ze kterého je konferenční stolek vyrobený, je stejně důležitá jako jeho správné rozměry. Vhodně zvolený materiál může dodat celému interiéru punc luxusu a vytvořit i pomyslnou třešničku na dortu. Klasicky nejoblíbenějším materiálem je dřevo ve všech svých podobách a dekorech. Konferenční stolky z masivu jsou skutečně krásným kouskem nábytku, který dokáže interiér obýváku výjimečně pozvednout.

Krásně vypadají rovněž skleněné konferenční stolky. Připravte se však na časté umývání a obecně náročnější údržbu. Na skle je vidět každé smítko a šmouha. Výborným vodítkem při výběru stolku je i materiál vaší obývací sestavy. Doporučujeme zvolit stejný nebo podobný materiál. Celek pak bude působit harmonicky.

128136i.jpg (122 KB)

Krok 4: Design v souladu se stylem interiéru

Správnou výšku, rozměry a materiál konferenčního stolku už máte. Výborně! Nezapomínejte ale všechny tyto parametry přizpůsobit celkovému stylu obývacího pokoje. Ať už se jedná o styl minimalistický, industriální, moderní skandinávský či naopak rustikální se starožitnými prvky. Design konferenčního stolku by měl do koncepce interiéru zapadat.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek