15% sleva na veškerý nábytek s kódem EXPEDO15

Jaký herní stůl a židli vybrat?

Gaming desk neboli herní stůl je nepostradatelným pomocníkem pro milovníky počítačových her. Důležitou roli hraje také židle, která musí zabezpečit pohodlí i během dlouhého sezení. Víte, v čem se liší herní stůl od toho klasického? Vybrali jsme pro vás několik tipů.

Jaký herní stůl a židli vybrat?

Co je herní stůl?

Gamingový neboli herní stůl je určený pro dychtivé hráče počítačových her. Výhodou herního stolu je jeho velikost. Svým tvarem i rozměrem zaručuje dokonalou organizaci místa a herního příslušenství. Neméně důležitým parametrem je výška stolu. Vhodné jsou alternativy s nastavitelnou výškou, díky tomu stůl přizpůsobíte individuálním požadavkům.

Herní stoly jsou navíc velice praktické. Často jsou vybaveny LED páskami s barevným spektrem světla, háčkem pro sluchátka, prostorem pro více klávesnic nebo krytkou na kabely. Typický design dělá z herního stolu nepřehlédnutelný prvek místnosti.

130308.jpg (104 KB)

Jaký herní stůl vybrat?

Před výběrem si změřte prostor, kam chcete stůl umístit. Pokud chcete mít několik monitorů, klávesnic a další nezbytnosti, zvolte stůl rozměrově větší.

Pokud nejste limitováni prostorem, doporučujeme vybrat dostatečně prostorný stůl, ideálně 160 x 80 cm. Do menších místností zvolte úspornější rozměry např. 120 x 60 cm nebo 135 x 65 cm. Další možností jsou rohové stoly, jejichž součástí mohou být nástavce v podobě polic.

Speciální herní stoly musí mít otvory na kabely v různých částech stolu. Častými doplňky jsou zmiňované barevné LED pásky, USB huby či držáky pro uložení headsetu nebo nápoje.

Myslete také na výšku stolu. Obecně se udává výška 70 cm pro muže a o 5 cm méně pro ženy. Doporučujeme však herní stoly s nastavitelnou výškou, která se přizpůsobí tělesným rozměrům a potřebám hráče.

214487.jpg (178 KB)

Herní křeslo nebo kancelářská židle?

U hraní her nevydržíte déle než 4 hodiny, pak vám postačí klasická kancelářská židle. Pokud se však čas sezení u počítače blíží 8 hodinám, nebo 8 hodin překračuje, pak zvolte herní křeslo.

Herní křeslo

Už na první pohled pozná každý lajk, že je herní křeslo designově odlišné. Často je vzhled inspirován populárními videohrami nebo herními tématy. Herní křeslo vyniká mnoha funkcemi, ergonomickým designem a barevnými variacemi.

Hlavním rozdílem je polohovatelnost a nastavitelnost křesla během hraní. Křesla vám umožní několikahodinové hraní v různých polohách, včetně té skoro v leže. Herní křesla bývají vybavená také speciálním odnímatelným polštářkem pod krk, který zabezpečí vysoké pohodlí pro krční páteř.

Kancelářská židle

Obecně lze říci, že kancelářské židle jsou vhodné na sezení do 8 hodin. Součástí židle pro osmihodinové sezení by měla být nastavitelná opěrka beder a výškově nastavitelné područky. Kvalitní kancelářská židle udrží vaše tělo ve vzpřímené poloze, zde není požadované ulehání jako u herních křesel.

Dalšími rozdílnostmi jsou barvy a polstrování. Kancelářské židle jsou v jemnějších barvách a opěrky zad i sedáky bývají potažené vzdušným a měkkým materiálem bez výrazného polstrování. Židle musí splňovat alespoň základní ergonomii a součástí by měla být opěrka pro hlavu.

DOPORUČUJEME: Zajímá vás, jak vybrat kancelářskou židli? Přečtěte si článek na našem blogu.

226845.jpg (124 KB)

Pravidla správného sezení

  • Vzpřímené držení těla, hýždě se dotýkají opěradla
  • Bederní část zad je opřena o opěradlo
  • Lýtko se stehnem svírají pravý úhel
  • Mezi koncem sedáku a podkolenní jamkou je 5 cm
  • Lokty jsou ve výšce desky stolu, svírají pravý úhel
  • Vzdálenost monitoru od očí je 50 – 70 cm
  • Oči jsou ve výšce horního okraje monitoru
  • Pravidelné protahování je podmínkou
Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek