Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Jak zařídit dětský pokojíček?

Dětský pokoj je vlastně takový malý byt v jednom. Mezi 4 stěny se musí vejít dostatečně velký prostor na hraní, pracovní kout se stolem, klidná spací zóna a ještě velké množství úložných prostor na hračky, výtvarné potřeby a později i školní pomůcky. Jak vytvořit místo, které si dítě zamiluje a zároveň nebudete muset každý rok obměňovat polovinu nábytku?

Jak zařídit dětský pokojíček?

1. Stavte na kvalitních základech

Při nákupu nábytku do dětského pokoje se nemusíte omezovat pouze na dětskou kategorii. Například postel pro dítě starší dvou let už můžete vybírat z klasických dětských postelí či jednolůžek. Pokud zvolíte lůžko neutrální barvy s možností přistýlky, budou děti spokojené i později, až přijde na přespání jejich kamarád.

Základem je volit jednoduché kusy nábytku, které po pár letech děti neomrzí a budou stále funkční. 

2. Neutrální barvy doplní doplňky

Elsa s Annou přes celou zeď sice potěší malou holčičku, ale po pár letech už si možná ani nevzpomene, z jakého příběhu je zná. Když zvolíte neutrální barvy výmalby, nábytku i podlahy, můžete dětskému pokoji veselou atmosféru dodat barevnými doplňky, které se snadno vymění po odeznění Frozen šílenství. 

kids room.jpg (156 KB)

3. Dostatek úložných prostor = uklizený pokojíček

Uzavřené skříňky, koše na hračky a dostatek místa na výtvarné potřeby, deskové hry i kostky lega pomohou k rychlému úklidu. Pokud navíc budete myslet na to, aby skříňky byly přizpůsobeny výšce dítěte, snadněji v něm posílíte samostatnost. 

4. Posviťte si na hraní

Světlo by mělo korespondovat s věkem a činnostmi dítěte, které ve svém pokoji dělá. Pro malé caparty je to noční světlo k posteli, později lampičku k pracovnímu stolu. Velice záleží také na velikosti pokoje a jeho přirozeném světle.

5. Malý prostor, velká zábava

Postavit si bunkr z dek nebo mít prostor, ve kterém lze nechat na pár dnů postavený hrad z kostek, to jsou situace, na které se při zařizování dětského pokoje často zapomíná. Variabilita je ovšem důležitá hlavně při návrhu takového prostoru, který má dlouho dobře sloužit. 

Při zařizování dětského pokoje nechte vyjádřit i malého budoucího obyvatele. Na co se podle něho nesmí zapomenout a čím vybavit nový dětský pokoj? Stačí, když namaluje obrázek nebo vám pomůže vybrat povlečení. To jsou drobnosti, díky kterým se v pokoji bude cítit lépe. 

 

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek