15% sleva na veškerý nábytek s kódem EXPEDO15

Jak vytvořit relax zónu v zahradě

Alexandra Doskočilová
25.5.2023

V dnešní uspěchané době je pro naší celkovou pohodu nezbytné najít si své místo pro chvíle klidu, odpočinku a pohody. Jedním z nejlepších způsobů je vytvořit si relaxační místo přímo u sebe doma na zahradě. Přidáním přírodních prvků, rostlin a pohodlného zahradního nábytku vytvoříte skvělý prostor a proměníte ho v oázu klidu. V dnešním článku si představíme několik kroků a provedeme vás procesem vytvoření relaxační zóny, kde se můžete schovat před stresem každodenního života.

Jak vytvořit relax zónu v zahradě

1. Prostor na vaší zahradě

V první řadě je potřeba posoudit a ujasnit si, jaké možnosti máte, zvážit faktory jako soukromí nebo sluneční světlo. Vyberte si oblast, která je klidná, chráněná před nadměrným slunečním zářením a hlukem.

2. Rostliny

Příroda je sama o sobě velice uklidňující, proto se snažte do své relaxační zóny začlenit co nejvíce přírodních prvků. Vybírejte rostliny a květiny, které jsou známe svými uklidňujícími účinky jako například levandule, jasmín, nebo heřmánek. Můžete si vytvořit i malou bylinkovou zahrádku a věnovat se péči nebo sběru čerstvých bylinek například pro přípravu limonád, nebo aromatického čaje.

herbs.png (1.84 MB)

3. Barvy

Zvolte barevné tóny, které navozují klid, jako například jemné pastelové barvy, zemité tóny nebo odstíny zelené. Když to spojíte s přírodními materiály jako je dřevo nebo kámen, bude celý prostor působit harmonicky. Atmosféru vylepšíte také jemným osvětlením, například světelnými řetězy, lucernami nebo svíčkami.

relax zone (2).png (4.48 MB)

4. Pohodlné sezení

Investujte do pohodlného sezení jako polstrovaná křesla, houpací sítě nebo útulná lehátka, kde si můžete odpočinout. Zvažte i začlenění houpacího křesla, které bude vynikat svým vzhledem. Nezapomeňte přidat měkké polštáře a přikrývky pro větší pocit pohodlí a útulnosti.

237408.jpg (338 KB)

Zahradní křeslo AVILO

5. Soukromí a stínění

Pro pocit soukromí a odhlučnění v relaxační zóně zvažte instalaci bambusového plotu ozdobeného popínavými rostlinami jako je například břečťan, vytvoříte tak přirozenou bariéru. Vysoké živé ploty, nebo vysoké květináče vám mohou také pomoci. Moderním řešením jsou i pověšené závěsy, vypadají nádherně, poskytnou nějaký stín a dá se s nimi lehce manipulovat.

garden.jfif (247 KB)

Pomocí těchto kroků můžete na své zahradě vytvořit klidnou relaxační zónu, kde se můžete schovat před každodenním stresem a vyčistit si hlavu. Ať už se rozhodnete pro čtení knihy, cvičení, meditaci nebo jen tak posedět s přáteli, takto zařízená zahrada vám bude vždycky skvěle sloužit.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek