Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Jak vybrat postel pro teenagera?

Jiří Neužil
19.8.2021

Zařizujete své ratolesti dětský pokoj? Pak už určitě víte, že to není nic snadného. Samotný pokoj pro teenagery musí splňovat řadu kritérií. Do jedné místnosti je potřeba poskládat studijní, herní a také odpočinkovou zónu. Ideální uspořádání dětského pokoje často vyžaduje velkou dávku kreativity a zároveň praktického přístupu.

Jak vybrat postel pro teenagera?

Výběr postele jako dominantního prvku místnosti může být tvrdým oříškem. Lámete si hlavu nad tím, jak vybrat ideální postel pro vašeho teenagera? Poradíme vám, na co se při výběru zaměřit a co rozhodně nezapomenout.

Hlavní kritéria výběru postele pro teenagera

  • bezpečnost
  • velikost postele
  • kvalitní matrace
  • funkčnost
  • úložné prostory
  • design

Jakou velikost postele zvolit?

Jednolůžko nebo dvoulůžko? Nesnadná volba, kterou řeší spousta rodičů. Menší děti se klidně spokojí s jednolůžkem. Ta bývají často velmi zajímavě řešená. Některé jednolůžkové postele jsou na 2 nebo 3 stranách opatřeny zvýšenými bočnicemi. Takové provedení je poměrně praktické a zároveň i bezpečné. Chrání stěny před poškrábáním a dětem poskytuje zvýšený pocit bezpečí.

Odrostlejší teenageři naproti tomu upřednostní rozšířené jednolůžko, případně i dvoulůžkovou postel. Komfort a design jsou pro starší děti většinou na prvním místě. Nezapomeňte však také na dostatečnou výšku postele.

130216_3.jpg (207 KB)

Nepodceňujte volbu kvalitní matrace

Při volbě matrace pro děti nedělejte kompromisy na úkor kvality. Matrace je pro kvalitní odpočinek a spánek zcela zásadní. Páteř mladého člověka potřebuje opravdu náležitou oporu na těch správných místech.

Volba tuhosti matrace bývá nejtěžší. Nezáleží ani tak na tom, co říkají příručky. Berte v potaz spíše subjektivní pocit pohodlí vašeho dítěte nebo zvolte zlatou střední cestu. Nejjednodušším způsobem je nechat dítě vyzkoušet si, jaký typ tuhosti matrace mu bude vyhovovat.

Při výběru materiálu se nabízí klasické pěnové, pružinové nebo například kokosové matrace. Každý materiál má svoje výhody i nevýhody. Nakonec opět záleží zejména na preferencích vašeho dítěte.

Prim hrají úložné prostory

Bez nejrůznějších typů úložného prostoru to v dětském pokoji zkrátka nejde. Co když vám ale velikost místnosti nedovoluje umístění větší skříně? Nezapomínejte na prostor pod postelí. Ten bývá často opomíjený a nevyužitý. Přitom poskytuje ideální místo, kam uložit menší i větší předměty.

Postele s úložnými prostory jsou k dostání v nepřeberném množství vzhledu a provedení. Velikost lůžka přitom nehraje roli. S větší postelí získáte více místa na uložení veškerých nezbytností.

139126i_1.jpg (218 KB)

Nedržte se při zemi

Nebojte se být kreativní a originální! Obzvláště pokud jste postaveni před takovou výzvu, jakou je vybavení malého dětského pokoje. Patrové postele stále neztratily své kouzlo. Vybírat můžete jak z dvoulůžkových, tak i jednolůžkových modelů.

Jednolůžkové dětské patrové postele jsou často řešeny velmi chytře. Vrchní část palandy je určená pro spánek a odpočinek. Ve spodní části se nachází psací stůl nebo šatní skříň. Případně dokonce oboje. Patrové postele mohou být skutečně skvělým řešením pro malé dětské pokoje, ve kterých není místa nazbyt.

220812.jpg (229 KB)

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek