Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Jak vybrat pohovku do malého bytu?

Zařizujete si nové bydlení, ale rozloha bytu vám příliš možností nedává? Každý centimetr nábytku u vás hraje zásadní roli? Nezoufejte! I malý byt má své kouzlo a šikovně zvolený nábytek ho jen podtrhne. Obzvláště důležitý je pak výběr vhodné pohovky, která je v malém obývacím pokoji středobodem veškerého dění. A to často zcela doslova.

Jak vybrat pohovku do malého bytu?

Víme, že vybrat sedačku do malého obýváku může být pěkný oříšek. Široká nabídka navíc výběr nikterak neusnadňuje. A právě proto jsme pro vás připravili několik rad, které vám s pořízením ideální malé sedací soupravy pomohou. Pojďme se na ně společně podívat.

 

1. Malý byt = malá sedačka

Základní a známé pravidlo „méně je více” by mělo při vybavování malého bytu, potažmo obývacího pokoje, platit dvojnásob.

Ačkoliv pětimístné pohovky ve tvaru písmene U se budete muset vzhledem k nedostatečnému prostoru vzdát, na svých nárocích co do stylu, designu nebo zpracování ubírat rozhodně nemusíte. Možná vás dokonce překvapí, z kolika moderních mini pohovek či křesel lze vybírat.

1.jpg (248 KB)

2. Obývák a ložnice v jednom? Nevadí!

Místností nemáte nazbyt, a tak jste se ocitli v situaci 2v1 aneb obývací pokoj a současně také ložnice? I zde se nabízí elegantní řešení, a sice rozkládací pohovka, která je do malých bytů jako dělaná. Večer snadno rozložíte a ráno stejně jednoduše složíte.

Na výběr máte z celé řady designových stylů – od skandinávského, přes ultra moderní minimalistický styl, až k nestárnoucí klasice. Při výběru však myslete na své pohodlí během dne a rovněž v noci při spánku. Rozkládací pohovka by měla mít kvalitní rošt i matraci, díky nimž si vždy dopřejete zdravý spánek a tolik potřebný odpočinek.

2.jpg (255 KB)

3. Do rohu? Jednoznačně, ano

Velmi důležité je také přihlédnutí k tvaru pokoje, kam se chystáte sedací soupravu umístit. Zatímco čtvercový půdorys místnosti nám dává do jisté míry „volnější ruku” při výběru pohovky, úzké podélné pokoje jsou jako stvořené pro malé rohové sedačky.

Tyto pohovky efektivně využívají rozlohu obývacího pokoje a současně do něj krásně zapadnou. Pokud navíc zvolíte výraznější tvar, materiál nebo čalounění, sedačka bude i přes své rohové umístění tvořit výjimečnou dominantu místnosti.

3.jpg (237 KB)

4. Vsaďte na detaily

Malý byt nabízí velký prostor pro kreativitu, a to zejména při dotváření celku malými detaily. Namísto robustní pohovky, masivního nábytku a temných barev vpusťte do pokoje světlo a vzdušnost. Například často obrovské područky stačí nahradit pohodlnými dekorativními polštářky.

Díky praktickým a zároveň stylovým přehozům na sedací soupravy lze interiéru dopřát barevný, ale také materiálový akcent, který je cenným detailem.

 

Tak co, už víte, jak vybrat pohovku do malého bytu? Dejte nám vědět, zda vám naše tipy pomohly!

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek