Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Jak uložit sezónní oblečení?

Podzim a první mrazíky už klepou na dveře. Spolu s nimi přichází i čas na výměnu lehkého letního oblečení za teplejší kabáty a bundy. Také každý rok bojujete s uskladněním všech vašich sezónních kousků oblečení a vaše skříň pak vypadá jako po výbuchu? Pak jsme si jistí, že dnešní článek se vám bude opravdu hodit.

Jak uložit sezónní oblečení?

Podíváme se v něm na to, jak nejlépe uložit letní i zimní sezónní oblečení. Nezapomeneme přitom ani na rady, jak nejlépe zatočit s moly a oblečení před nimi chránit. A rovněž vám poradíme několik užitečných vychytávek a tipů, jak ve skříni udržet pořádek a svěžest po celý rok.

Vždy uskladňujte pouze vyprané a čisté oblečení!

Přesně tak zní první pravidlo při uskladňování sezónního oblečení. Nezapomeňte přitom vyprat i prádlo, které jste nenosili. Jedině tak zajistíte, že oblečení vydrží ve skříni svěží do další sezóny. V opačném případě riskujete nepříjemný zápach nejen oblečení, ale i samotného úložného prostoru. Zápach byste poté z šatní skříně či komody dostávali jen obtížně.

V ideálním případě sušte vyprané prádlo na čerstvém vzduchu venku. To zajistí perfektní proschnutí a příjemnou vůni. Vyprané prádlo ještě jednou zkontrolujte a očistěte pomocí lepicího válečku. Díky tomu odstraníte z oblečení i poslední nečistoty, smítka prachu, vlasy nebo chlupy od domácích mazlíčků.

K uskladnění oblečení volte vždy spíše uzavřené prostory. Uchráníte tak materiály před prachem a jinými nečistotami. Věšáky nebo regály jsou vhodné spíše pro uložení právě nošeného sezónního oblečení.

140992i.jpg (115 KB)

Vakuové pytle – šetří místo a chrání textil

Jedním z nejužitečnějších triků, jak chytře skladovat oblečení, jsou bezesporu vakuové pytle. Oceníte je zejména pokud skutečně nemáte příliš mnoho místa a úložných prostor nazbyt. Do větších vakuových pytlů se pohodlně vejde i několik péřových zimních bund nebo kabátů.

Vyprané oblečení v pytli uzavřete a poté už jen pomocí vysavače odsajete přebytečný vzduch skrze speciální ventil. Díky vytvořenému vakuu vydrží veškeré oblečení opravdu hygienicky čisté a voňavé. Nemusíte se obávat prachu ani škůdců.

Vakuové pytle vám pomohou také udržet ve skříni pořádek. Pytle můžete po odsátí vzduchu naskládat do úložných boxů na oblečení. Tímto způsobem zabere uskladnění sezónního oblečení jen opravdu minimum místa. Navíc budete mít vše přehledně zorganizované.

pexels-photo-4498143.jpeg (77 KB)

Zákeřní moli – víte, jak na ně?

Velké škody na oblečení mohou napáchat známí a tolik neoblíbení moli. Boj s nimi je občas náročnější, než byste si mysleli. Je to tak trochu běh na dlouhou trať. Existuje však několik vychytávek, které vám pomohou udržet tento hmyz od vašeho oblečení co nejdál.

Už naše babičky vkládaly do šatních skříní a komod s oblečením malé pytlíčky naplněné sušenou levandulí. Přírodní vonné silice v levanduli moly dokonale odpuzují, zato váš šatník bude krásně svěží a provoněný. Aby byl tento trik opravdu účinný, měňte sáčky s levandulí alespoň jednou za měsíc.

Další možností jsou samozřejmě speciální přípravky proti molům. K dostání jsou běžně v drogeriích i supermarketech. Pořídit můžete nejrůznější repelentní gelové kapsle a pytlíky, jenž moly odpuzují. Praktické a účinné jsou také takzvané lepicí karty, které jednoduše umístíte dovnitř šatní skříně. Moli se na tuto pastičku nalepí a už nemohou napáchat žádnou škodu.

 141470i.jpg (87 KB)

 

Máte své zaručené triky, jak nejlépe uložit sezónní oblečení? Nebo víte, co dokáže jednou provždy zatočit s moly? Jsme jedno ucho! Podělte se s námi o vaše tipy!

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek