DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na objednávky vytvořené od 10. do 21.4. na VŠE | Nakupujte TEĎ!

Jak jsem vybudoval holding 20 firem v 7 státech: Petr Doskočil, Expedo nábytek

Když pojedete z Pardubic do Chrudimi a po pár kilometrech zatočíte směrem na východ, dorazíte do malé obce Tuněchody. Žije v ní jen zhruba šest stovek obyvatel a dříve tu měli velkou cihelnu. V ní už se ale nějakou dobu žádné cihly nevyrábí. Doma je tu teď na první pohled nenápadná společnost Expedo. Do areálu bývalé cihelny se firma přestěhovala před rokem z Vysokého Mýta, protože už se do původních prostor nevešla a potřebovala větší sklady. Byznys, který Petr Doskočil rozjel v roce 2009, rychle roste.

Jak jsem vybudoval holding 20 firem v 7 státech: Petr Doskočil, Expedo nábytek

Zvolil jsem si těžkou cestu, místo studia jsem bez zkušeností a peněz začal budovat vlastní firmu. Svoje podnikání jsem začal v garáži mých rodičů. Začátky byly spíše ve stylu pokus omyl. Několikrát jsem se ocitl na pokraji krachu, ale i přesto pro mě spousta těžkých situací byla dobrou školou, získal jsem spoustu dovedností, za které jsem vděčný.

Po nějakém čase, kdy se firmě začalo dařit jsem si pořídil první dodávku. Do té doby jsem pro veškeré zboží jezdíval vlastním starým Fordem s přívěsným vozíkem, nebo si dodávky půjčoval od známých.

vozovy part2.jpeg (363 KB)

Vozový park Tuněchody

V roce 2014 už bylo v garáži těsno. Koupil první sklad o velikosti 600 m2 a druhý vůz na rozvoz objednávek. To pro firmu byl velký milník.  

jidelna2.jpeg (467 KB)

Prostory Tuněchody

Díky vysokým cílům a nárokům se firmě dařilo. Rostla opravdu rychle. Zadával jsem si šibeniční termíny a dělal jsem vše pro to, abych je dodržel a byl úspěšnější. Tento styl řízení, provází firmu až dodnes. Snažíme se nové věci aplikovat v co nejkratším možném čase a přizpůsobovat se stále větší poptávce – být a zůstat flexibilní. Za posledních 10 let nepamatuji jediný víkend, který bych nebyl v práci. Naštěstí se podařilo vybudovat skvělý tým, nejdříve v České republice a později i v zahraničí. Díky tomu již není potřeba se v takové míře věnovat práci v operativě, ale spíše řešit strategický rozvoj.

Počáteční business plán společnosti Expedo s.r.o. spočíval v tom, co nejrychleji dodat objednaný nábytek zákazníkům do jejich domovů. Firma se postupně rozrostla o logistickou divizi Expedo Logistics a o mojí oblíbenou realitní divizi Expedo real s.r.o.  Ta má v tuto chvíli 8 dceřiných firem ve státech EU: Německu, Rakousku, Polsku, Česku, Slovensku, Maďarsku, Rumunsku a Bulharsku. Mám radost, že se nám daří držet náš obchodní plán a v každé zemi efektivně budovat nové a nové projekty. V každé zemi každý rok proinvestujeme nižší jednotky milionů EUR se spoluúčastí bank do 50 % investované částky. Níže na ukázku pár našich investic.

1.png (529 KB)

Sklad v Německu

ak sklad.png (1.72 MB)

Sklad Slovensko, Vrakúň

Image.jpeg (119 KB)

Sklad Rumunsko

sklad tunechody2.jpeg (320 KB)

Sklad Tuněchody

I když se nám daří s investicemi, tak i přesto pro nás zůstává nejdůležitější a nejziskovější právě ta čistě obchodní činnost, kterou to vše začalo – odvážná myšlenka prodávat lidem nábytek přes internet.

Tuněchody slouží jako centrální srdce celého byznysu, který se rozpíná na východ i na západ, ale aby mohl po Evropě růst ještě rychleji, začalo Expedo stavět sklady také v Rumunsku a Německu. Právě na těchto dvou trzích rostlo v loňském roce nejrychleji. Celkově už dnes zahraničí generuje české firmě zhruba čtyři pětiny tržeb, které se v loňském roce zastavily na více než 700 milionech korunNyní se nacházíme 15 let na trhu v online prodeji nábytku, holding má více jak 300 zaměstnanců a skladovací plochy o rozloze 50 000 metrů čtverečních. 

Společně se snažíme, abychom vyhověli všem potřebám našich zákazníků a také ulevili trochu naší planetě s projektem Zelená Evropa.

 sklad.jpeg (3.55 MB)

Skladovací hala Tuněchody

skolici mistnost.jpeg (726 KB)

Školící místnost Tuněchody

Sdílet článek na:
Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek