DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na objednávky vytvořené od 10. do 21.4. na VŠE | Nakupujte TEĎ!

Jak čistit nástěnné dekorační panely?

Povrch lamelových panelů na zeď čistěte měkkým vlhkým hadříkem nebo péřovou prachovkou. 1x – 2x ročně je pečlivě vysajte vysavačem s kartáčovým nástavcem. Používejte jemný kartáč, který nepoškrábe lamely. Čalouněné dekorační panely doporučujeme čistit 3x – 4x za rok vysavačem s jemným kartáčovým nástavcem a následně speciálními přípravky na čalouněný nábytek.

Jak čistit nástěnné dekorační panely?

Nástěnné lamelové panely

Lamelové obklady na stěnu z masivního dřeva či lamina je nutné pravidelně čistit. Povrch jednotlivých lamel vyžaduje péči, která prodlouží životnost celého panelu a udrží barvy stále jako nové. Věnujte čas také podkladové desce, na které jsou lamely umístěné.

Prach a drobné nečistoty doporučujeme odstranit vysavačem s jemným kartáčovým nástavcem 1x – 2x do roka. Zvolte kartáč, který se dostane i mezi jednotlivé panely až k podkladové desce. Povrch lze zbavit prachu také péřovou prachovkou nebo navlhčeným hadříkem s jemným saponátem. Na závěr ošetřete speciálním přípravkem na lamino či masivní dřevo. Přípravek dodá nástěnným panelům vysoký lesk a zachová jasné barvy. Ideální jsou přípravky s antistatickými vlastnostmi, které prach odpuzují.

Decotec Sprint Panel_HD.jpg (224 KB)

Nástěnné lamelové panely SPRINTY s černou podkladovou deskou

Nástěnné čalouněné panely

Čalouněné obklady na zeď doporučujeme čistit 3x – 4x za rok. Na čalounění se usazuje prach, drobné i větší částice. Právě proto byste měli jejich péči věnovat dostatek času. Nejdříve si zjistěte, jestli jsou panely potažené látkou nebo eko-kůží.

Látkové dekorační panely

Designové panely na stěnu potažené látkou nejdříve zbavte prachu. Použít můžete navlhčenou houbičku nebo vysavač s kartáčovým nástavcem. Jednotlivé panely lze vysát přímo na zdi, pokud jsou připevněné pomocí suchých zipů, nejdříve si panely ze zdi sundejte.

Následně ošetřete speciálním přípravkem na ochranu čalounění. Vhodné jsou impregnační spreje, které jsou odolné vůči prachu i možným skvrnám. Látka zůstane dlouho jako nová. Přípravek vždy vyzkoušejte na málo viditelné místo.

235278.jpg (99 KB)

Nástěnné čalouněné panely RUN v šedém čalounění

Dekorační panely potažené eko-kůží

Akustické dekorační panely potažené koženkou nebo kůží se velice snadno udržují v čistotě. Na koženku ani kůži nepoužívejte velké množství vody. Prachové částice odstraňte mírně navlhčenou houbičkou s jemným saponátem. Na závěr utřete papírovou utěrkou do sucha.

Vyhněte se aplikaci různých krémů nebo chemických či alkoholových roztoků. Existuje řada impregnačních přípravků určených na kůži, které povrch ochrání před vlhkostí, promočením i zašpiněním. Vhodné jsou šetrnější nano impregnace.

235269.jpg (84 KB)

Nástěnné čalouněné panely LORE v černé ekokůži

Sdílet článek na:
Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek