15% sleva na veškerý nábytek s kódem EXPEDO15

Co je to systém tichého zavírání a v čem spočívají jeho výhody?

Markéta Etrychová
30.3.2021

Tichý dojezd někdy označovaný jako Silent systém je zavírací mechanismus využívaný nejčastěji u posuvných dveří. Systém tichého dovírání zpomaluje pohyb v konečné fázi zavírání a zabraňuje tvrdému nárazu. Zvyšuje provozní bezpečnost dveří a zajišťuje plynulé dojetí bez hlučného dorazu.

Co je to systém tichého zavírání a v čem spočívají jeho výhody?

Kde všude se systém využívá?

Nejčastěji se samozavírací mechanismus využívá u posuvných dveří, zásuvek u kuchyňské linky nebo skříní s posuvnými dveřmi. Všude tam, kde chceme minimalizovat tvrdé nárazy a vysoký hluk zapříčiněný klasickým zavíráním.

2.jpg (200 KB)

Jaké jsou hlavní výhody systému?

Tiché, jednoduché a měkké dovírání, které je zaručeno integrovaným tlumičem. Tlumič je přimontovaný k dané části nábytku. Výhodou je také snadná montáž, bezchybná funkčnost a vysoká spolehlivost.

Jaký je princip tichého dovírání?

Samotný princip zavírání je snadný a efektivní. Založený je na dvou proti sobě stojících tlumičích. Při pohybu dveří jsou tlumiče aktivovány, při dovírání začne působit drobná pružinka jako tažná síla, která dveře plynule a šetrně dovře. Jedna část se uchytí na samotné dveře, druhá na pouzdro nebo stěnu. Systém tichého dovírání lze u většiny dveří namontovat i dodatečně.

3.jpg (158 KB)

Kdo ocení jeho výhody?

Hlavní výhody tichého dojezdu jsou absolutní bezhlučnost a plynulý dojezd. Tyto vlastnosti ocení majitelé malých bytů, oblíbené jsou také v dětských pokojích nebo ložnicích. Ráno nebudete nikoho budit hlučným otevíráním skříně, zásuvek v kuchyni nebo dveří. Ideálním řešením jsou do garsonek, kde jedna místnost funguje jako kuchyň, šatna i ložnice zároveň.

 

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Expedop: odpověď 2.11.2021
Dobrý den, prosím kontaktujte naši zákaznickou podporu na tel.: +420 800 102 103. Expedo nábytek
Eva Maixnerová: Systém tichého zavírání 4.7.2021
Dobrý den, potřebovala bych dokoupit systém tichého zavírání k posuvné skříni DELTA II + zrcadlo, bylo by to možné? Děkuji za odpověď, Eva Maixnerová
Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek