15% sleva na veškerý nábytek s kódem EXPEDO15

Bydlení ve skandinávském stylu: Prim hrají přírodní materiály a světlé barvy

Bydlení ve skandinávském stylu se těší oblibě v rodinách i studentských bytech. Trend pochází ze Švédska, který je doplněn a inspirován dánským a finským stylem.

Bydlení ve skandinávském stylu: Prim hrají přírodní materiály a světlé barvy

 Lidé ve Skandinávii potřebují dostatek tepla, světla a pohodlí v mrazivých dnech. Proto je severský styl bydlení charakteristický přírodním nádechem – světlými barvami a dřevěnými kovovými, kamennými doplňky.

 

Vzdušný prostor

            Aby místnost měla severský nádech, je potřeba zachovat světlé stěny, velká okna nejlépe bez záclon, aby pronikalo co nejvíce světla. V méně prosklených místnostech lze přirozené světlo nahradit svítidly, vysokými lampami nebo velkými lustry. Zároveň budou sloužit jako užitečné doplňky do prázdných prostorů.

            Tmavé nebo malé prostory skvěle prosvětlí dřevěné podlahy v popelavých barvách. Někdo si oblíbí dřevěné parkety, jiný preferuje masivní podlahu ve světle šedé, tmavé či bílé barvě.

minh-pham-OtXADkUh3-I-unsplash.jpg (133 KB)

Skandinávský obývací pokoj

            Jak již bylo zmíněno, lidé ze Skandinávie mají blízký vztah k přírodě. Proto by v obývacím pokoji neměly chybět pokojové rostliny. Velmi populární jsou ručně vyrobené závěsné držáky na květináče, které dodají místnosti pocit svěžesti a zeleně. Místo držáků se také používají stojany, police a dřevěné regály. Regály jsou praktické pro svůj úložný prostor, kam snadno uschováte knížky, svíčky a další maličkosti.

            V obývacím pokoji skandinávského stylu nesmí chybět sedací souprava či křesla neutrální nebo výrazné barvy dle vašeho uvážení. Konferenční stolek kovu nebo betonu dodává elegantní pestrost. Vázy a polštáře v pastelových barvách podpoří vzhled celého interiéru.

plant-2628551__340.jpg (24 KB)         pexels-huy-phan-2826787.jpg (390 KB) 

devon-janse-van-rensburg-QPIufwzV9Hw-unsplash.jpg (258 KB)

Severská jednoduchost v ložnici

            Severský styl charakterizují slova jako útulnost, jednoduchost a čistota. V ložnici by neměla chybět postel ze dřeva, kovu nebo různých přírodních materiálů s vysokým mohutným čelem. Koberec menšího rozměru zútulní celou místnost. Seveřané používají vzorované, barevné s ornamenty a abstrakcemi, a proto by měl dodávat jemnou pestrost. Neodmyslitelnou součástí jsou úložné prostory v podobě polic, komod nebo nočních stolků.

sonnie-hiles-DhFHtkECn7Q-unsplash.jpg (570 KB) veronika-jorjobert-Kc8VsOPj4cY-unsplash.jpg (506 KB) pexels-cottonbro-5853195.jpg (102 KB)

 

DOPOUČUJEME: Skandinávský interiér se opticky zvětší a provzdušní zrcadly. Několik druhů a velikostí zrcadel najdete také v naší nabídce.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek