Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Barva roku 2023: Viva Magenta

Barva roku se každoročně vybírá na základě trendů a preferencí ve společnosti, které se projevují v oblasti módy, designu, architektury a dalších odvětvích. Letošní barvou je odstín Viva Magenta. Barva symbolizující optimismu, novou energii a sílu. Poznejte barvu roku podle Pantone Color Institute zblízka.

Barva roku 2023: Viva Magenta

Viva Magenta: Barva roku 2023

Energetický fuchsiový odstín, který se nachází na barevné paletě přesně mezi červenou a růžovou. Díky své sytosti dokonale upoutá pozornost. Ideální do módního, ale především marketingového průmyslu. Interiérům dodá šmrnc a špetku elánu. Barva Viva Magenta je vhodná pro odvážné designéry, kteří chtějí vyjádřit individualistu a jedinečnost každého z nás.  

Jaké je poselství odstínu Viva Magenta?

Výrazná barva má za úkol nechat vyniknout individualitu a jedinečnost každého z nás. Silně se pojí s radostí ze života, optimismem, mládím a energií. Dominantní odstín s sebou nese experimentování, sebevyjádření a otevírá se digitálnímu světu. Na stanu druhou hledá rovnováhu mezi digitálním a reálným životem.

viva magenta with green colour.png (1.55 MB)

Jak barvu použít v interiéru?

Vivu Magentu použijte jako kontrastní barvu především na menší plochy. Díky své intenzitě dokáže přitáhnout pozornost a zvýraznit celý prostor. Karmínově červený tón doporučujeme kombinovat spíše s neutrálními barvami jako je bílá, šedá či černá. Ti odvážní z vás mohou sáhnout po smaragdově zelené.

Barvu aplikujte na dekorace nebo nábytek. Skvěle bude vypadat na křeslech, jídelních židlích, postelích a dalším čalouněném nábytku. Použít ji můžete i na stěnu. Zvolte však tu nejsvětlejší v celém bytě s dostatkem přirozeného světla, aby místnost nepůsobila stísněně a tmavě.

Kdo barvu roku vybírá?

Pantone Color Institute byl založen v roce 1962 a od té doby se stal mezinárodně uznávanou autoritou na poli barevného designu a trendů. Každoročně vybírá barvu roku. Tato barva se pak stává inspirací pro mnoho průmyslů včetně módy. Pantone Color Institute je světovým lídrem v odvětví barev a inspirace, udává směr. Každá barva má symboliku pro nadcházející rok. Barva roku je obvykle jedna, ale například v době covidu v roce 2021 byly barvy dvě.

Inspirace:

132082.png (1.12 MB)

Čalouněná postel boxspring GRETA + úložný prostor + topper

 

227868.png (978 KB)

Sedací sestava SELIVA

 

233649.png (239 KB)

Čalouněná pohovka MONIKA

 

217412.png (223 KB)

Jídelní židle BERRY Velvet

 

225702.png (209 KB)

Křeslo THEODORIS

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek