Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

7 tipů, jak chytře zařídit malou ložnici

Bydlíte v menším bytě? Nebo jste dali přednost prostornému obýváku na úkor ostatních místností? Pak vám možná problém s malou ložnicí nebude cizí. Zařizování menší ložnice může být opravdovou výzvou. Je potřeba plánovat, měřit a pečlivě vybírat. I malá místnost však může skrývat velký potenciál. Nechte se inspirovat našimi 7 tipy, jak chytře zařídit malou ložnici.

7 tipů, jak chytře zařídit malou ložnici

1. Vydejte se cestou minimalismu

Zejména při výběru nábytku do ložnice se zaměřte spíše na jednoduché tvary a siluety. Takový nábytek se s dalšími kousky kombinuje mnohem snadněji. Místnost díky tomu bude působit uspořádaně a celistvě. Vyhněte se kombinování odlišných materiálů. Pro tyto účely jsou výborným řešením ložnicové sestavy.

116407.jpg (625 KB)

2. Světlé barvy přinesou optické zvětšení prostoru

Pro optické zvětšení místnosti existuje několik triků. Jedním z nich je použití světlých barev, které se skvěle hodí zejména do menších ložnic v panelových domech. Do malé ložnice je rovněž dobré volit neutrální odstíny barev s chladnějším podtónem. Ty působí relaxačně a pomohou s klidnějším usínáním. Vhodná je bílá, nejrůznější odstíny béžové a hnědé, modrá nebo šedá.

215151.jpg (173 KB)

3. Ani centimetr nazmar

V malé ložnici se vyplatí využít skutečně každý centimetr. Pamatujte ale, že to nutně neznamená zaplnit nábytkem v místnosti každý kousek podlahové plochy. Výběr a zejména rozmístění vhodného nábytku je třeba pečlivě promyslet. Velice elegantním způsobem, jak ušetřit mnoho místa jsou posuvné dveře. A to jak ty interiérové, tak i na skříních a komodách.

4. Zrcadlo, zrcadlo…

Věříte na kouzelná zrcadla? My rozhodně! Alespoň tedy co se týká už zmiňovaného optického zvětšení prostoru. Plocha zrcadla vám pomůže malou místnost prosvětlit a zároveň na pohled zvětšit. Zrcadlo přitom nemusí stát nebo viset na stěně samostatně. Právě naopak. V malé ložnici ušetříte více místa díky šatní skříni s posuvnými dveřmi a zabudovaným zrcadlem.

220309.jpg (159 KB)

5. Nevšední úložné prostory

Skříně v ložnici nejsou jediným místem, kam uskladnit všechny nezbytnosti. Často opomíjeným je prostor za, nad a pod postelí. Tam se obvykle skrývá překvapivé množství nevyužitého místa.

V ložnicových sestavách jsou obvykle postele s velmi dobře řešenými úložnými prostory. Prostor mezi stěnou a postelí je vhodné vyplnit praktickou dlouhou policí. Ta může sloužit i jako náhrada nočních stolků.

Prakticky celá stěna nad čelem postele může sloužit jako úložný prostor. Skvěle působí police zapuštěné do stěny, do takzvané niky. Pokud ve stěnách takové výklenky máte, byla by věčná škoda je nevyužít.

6. Rovnováha mezi formou a funkcí nábytku

Při plánování důkladně zvažte, který kousek nábytku v ložnici opravdu potřebujete. Nevyužitý nábytek, dekorace a doplňky postrádají svou funkci. V malé ložnici tak pouze zabírají místo.

Velkou pozornost věnujte zejména velikosti postele. Ta je v ložnici dominantním prvkem a středobodem místnosti. Při dalším zařizování ložnice by se od ní mělo odvíjet i vše ostatní.

photo-1616594039964-ae9021a400a0.jpg (134 KB)

7. Dekorace ano, ale s rozmyslem

Bez detailů by to nešlo. I malé ložnici je potřeba dodat osobitost pomocí nejrůznějších doplňků. Na postel můžete umístit dekorační polštáře ve vaší oblíbené barvě. Lehký barevný akcent ložnici v neutrálních odstínech jedině prospěje.

Koberec do malé ložnice volte raději kusový než na celou plochu podlahy. Díky tomu bude místnost stále působit vzdušně. Pro odložení županu a jiného drobného oblečení skvěle poslouží stojanový věšák.

 

Už víte, jak vyzrát na zařizování malé ložnice? Věříme, že ano. Podělte se s námi i vy o nejrůznější tipy a triky!

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek