Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

5 triků, jak si vylepšit nábytek

Zuzana Pavlíčková
21.2.2018

Máte doma starý nábytek po prarodičích, nebo se vám ten váš už nelíbí a chcete se ho zbavit? Popřemýšlejte o tom, co přesně vám vadí. Pokud jde pouze o vzhled, tak pro vás máme 5 rad, které váš názor určitě změní.

5 triků, jak si vylepšit nábytek

Máte doma starý nábytek po prarodičích, nebo se vám ten váš už nelíbí a chcete se ho zbavit? Popřemýšlejte o tom, co přesně vám vadí. Pokud jde pouze o vzhled, tak pro vás máme 5 rad, které váš názor určitě změní.

Linie

Tato technika je velmi jednoduchá, není k ní zapotřebí mnoho dovedností a je velmi originální. Mohou s ní pracovat i děti a určitě bude vypadat skvěle. 
Co budete potřebovat: barvu či lepicí pásku jakékoliv barvy a nábytek, který toužíte změnit.

Úzkým štětcem velikosti 10-12 začněte barvami malovat čáry a vlnky. Nemusí to být perfektně rovné. Je to právě o té nedokonalosti, která promění nábytek v originální kousek. Také můžete obtahovat linii dřeva, ale na to doporučujeme jemnější štětec. Podobnou technikou se dnes dělá i tetování.

old furniture.jpg (31 KB)

Tapetovaný stolek

Vezměte starý stoleček, lepicí tapetu a jde se kouzlit. Libovolnou tapetu položte vzorem na zem, desku nebo jiný stůl. Odlepte spodní část a rohy zatižte sklenicemi, aby šla tapeta snadněji dolů. Po zatížení a narovnání celé tapety položte stoleček deskou na tapetu a pořádně přitlačte, aby tapeta všude dobře držela. Přebytečnou tapetu můžete odstřihnout či ohnout na spodní část desky. Pokud se vám vytvořily vzduchové bubliny, tak je pomocí kapesníky rozetřete do krajů. "Voila", a nový stoleček je hotový.

Proužky sem, proužky tam

Proužky jsou hitem již několik let po sobě. Můžete si s nimi vylepšit vše, co vás jen napadne. Stačí vám jen barva, štětec a nápady. Naše rada: použijte lepicí pásku, aby byly proužky opravdu rovné a barvy se neprolínaly.

Ubrousková technika

Tuto techniku mám já sama velmi ráda. Upravovala jsem tak nábytek a dopadlo to skvěle. Ubrousky seženete téměř kdekoliv a lepidlo nebo lak v papírnictví či výtvarných potřebách. Pokud ale stojíte o výraznější vyznění obrázků, můžete také použít fotografie nebo obrázky ve vysoké kvalitě.

Geometrie

Ach ta matematika. Noční můra většiny studentů. Ale ne v tomto případě. Geometrické tvary jsou skvělými kamarády v designování a DIY vymoženostech. Velmi oblíbené jsou šipky, kruhy, trojúhelníky a čtverce. Můžete použít téměř cokoli. Fixy, barvy, ozdobné lepící pásky, lepidlo a stužky. Fantazii se meze nekladou.

Sdílet článek na:
Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek